Waylon

De Nederlandse zanger Waylon (Willem Bijkerk) heeft eigenlijk een achtergrond in countrymuziek in plaats van soul. In 2000 komt hij in contact met de Amerikaanse countryster Waylon Jennings en wordt door hem naar Nashville gehaald. De Nederlandse zanger doet in 2008 mee aan het programma Holland’s Got Talent en eindigt op de tweede plaats. De weg is gelegd en hij grijpt de kans om bij Kensaltown Studio’s in Londen zijn debuutalbum Wicked Ways op te nemen. Motown biedt de zanger een platencontract aan waarmee hij de eerste Nederlandse solo-artiest ooit bij Motown Records wordt. Beroemdheden zoals Diana Ross, Michael Jackson en Stevie Wonder werden door Motown groot gemaakt.Waylon omschrijft zijn muziek als rock en soul, met het ruige van rock maar met de intentie van soul. 
En nu verwelkomen wij hem woensdag 5 augustues op het Heldersfees !